19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Francouzská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 5 ks
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
bílé víno 1 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ji na másle s trochou oleje dozlatova. zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pak zalijeme vínem a vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 15 minut.
Rohlík nebo bagetku nakrájíme na kolečka, posypeme hustě strouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 10 minut.
Opečené sýrové bagetky se sýrem klademe do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.


 


RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...